Kirsi Backman

Keramiikkataiteilija

Syntymävuosi:1960
Puhelinnumero:050 549 4663
Sähköposti:kirsi.backman@dnainternet.net
Osoite:Kuninkaankatu21
Kaupunki:Rauma
Postinumero:26100
Maa:Suomi
Curriculum vitae:Lataa

Yli kolmenkymmen vuoden ajan olen imenyt itseeni voimaa hyvin terapeuttisesta materiaalista – savesta.

Käsitellessäni notkean pehmeää hieman karheaa ja harmaata savea uppoudun omiin ajatuksiini ja sisäisiin tunnelmiini ja voin toteuttaa ideoitani ja visioitani juuri niin kuin haluan – saan vapauden lähteä lentoon….

Savi antaa mahdollisuuden kolmiulotteiseen ilmaisuun, joka tuntuu taipuvan minulle mieluisiin muotoihin.

Eri materiaalien yhdistäminen keramiikkaan tuo vaihtelua ja ilmeikkyyttä lopputulokseen. Kymmenisen vuotta olen yhdistänyt keramiikkaan ruostunutta metallia ja kierrätysmateriaaleja. Metallin löytämisen myötä työskentelyyni on tullut monessa mielessä lisäväriä.

Aviomieheni on metallialan ammattilainen ja hän toimii teosteni hitsaajana tarpeen vaatiessa.

Työni ovat käsin rakennettuja uniikkiveistoksia ja reliefejä, joiden aiheet löytyvät unimaailmasta, runoista, muinaisista kulttuureista, astrologiasta tai elämän arjesta iloineen ja suruineen.

 Joskus jään miettimään motiiviani kuvataiteen tekemiseen. Kaiketi syyt ovat itse kullakin hyvin henkilökohtaisia ja sisäsyntyisiä - osittain kai tiedostamattomiakin. Taiteen tekemisen kautta pyrin tuomaan esille myös niitä viestejä ja kokemuksia, joihin sanallinen kommunikointi ei riitä.

Toivoisin teosten välittävän katsojalle vahvan tekemisen ja elämän kokemisen riemua, joka kantaa myös elämän harmaina hetkinä.

Töitä myynnissä

Keramiikkataide Kirsi Backman Kuninkaankatu 21 26100 Rauma Avoinna aina keskiviikkoisin ja lauantaisin sekä sopimuksesta. Kesällä liike avoinna maanantaista lauantaihin.

Apurahat ja palkinnot

2013 Suomen kulttuurirahasto, lasten sukelluspuiston veistoksiin 2012 Koivistosäätio, kannustusstipendi 2009, 2003, 1998 Alfred Kordelin, Rauman rahasto näyttelykuluihin 2008 Suomen kulttuurirahasto, Satakunnan maakuntarahasto ½ v työskentelyapuraha 2005 Rauman kaupunki 2004, 2001 ja 2000 Satakunnan taidetoimikunta 1999 Taiteen keskustoimikunta, taiteilijavierasvaihto Irlanti 1998 Stipendinäyttely Poriginaaliin, Porin saskiat

Linkit

www.kirsibackman.net, facebook: Keramiikkataide Kirsi Backman

Residenssit

1999 Taiteilijavierasvaihto, Irlanti Dublin, Tallaghti community art Centre 2006 Praha,Tsekin tasavalta, Satakunnan taidetoimikunnan residenssi 2008 Berliini, Saksa, Satakunnan taidetoimikunnan residenssi 2012 Genova, Italia, Satakunnan taidetoimikunnan residenssi