Kirsi Jaakkola

kuvataiteilija

Syntymävuosi:1977
Sähköposti:kirsi.jaakkola@gmail.com
Kaupunki:KANKAANPÄÄ
Maa:Suomi
Curriculum vitae:Lataa

Arjen rajauksia
Taiteeni on vahvasti kiinni arjen kysymyksissä. Arki minulle taiteilijana, naisena, ystävänä, rakastettuna, vainottuna, potilaana, ohikulkijana, omistajana, ihmettelijänä ja monissa muissa eri rooleissa tuo tapahtuma-areenan maalausten sisällöiksi ja viitteellisiksi kertomuksiksi. Arjen harmaus niin kielikuvana kuin väriajattelun kautta yhdistyvät toteamaan tai huudahtelemaan jokapäiväisyyden iloja ja haasteita, joihin yhdistyvät muistot, tämä hetki ja tulevat toiveet.

Arjen käsitteen hahmottaminen ja peilaaminen osana tätä yhteiskuntaa luo teoksille yleisen viitekehyksen. Arjen tavalliset sattumukset nousevat merkityksellisiksi tapahtumiksi, jotka irtautuvat yksityisestä yleiseksi, tuttuudeksi ja tunnistettavuudeksi. Arjen kokemukset näyttäytyvät yhtäläillä erityisinä, mutta kuitenkin yleismaailmallisina. Rajapinta todellisuuteen pitää teokset olemassaolevina. Rajallisina toteamuksina ne antavat mahdollisuuden näkemiseen ja vastaanottamiseen kerros kerrokselta.

Ilmaisun liikkuminen esittävän ja abstraktin välimaastossa vie arjen kertomukset monimutkaisempaan kokemustasoon, missä tavallisen harmauden tai näennäisen huolettoman värikylläyden alla on hahmotettavissa myös arjessa peiteltyjä, hävettyjä tai vaiettuja asioita. Silti arki hahmottuu usein jatkuvan rutiinin tai toiston kautta. Voiko tavallisuus olla aihe tai missä menee mielekkyyden, mielenkiintoisuuden tai yleisen ja yksityisyyden raja?

Yhdistän tietoisesti arkisuuden ja harmauden. Niissä on minulle samalla jotakin loisteliasta ja vaalimisen arvoista. Tarkoituksenani ei ole kuitenkaan glorifioida arkea, sillä se on monille liian usein kestämättömän vaikeaa ja monella tapaa ylitsepääsemätöntä. Arki kuin harmaa on kaikille omansa. Minulle se on kuin maalaaminen, hengittämistä. Järjissäänpysymisen välttämättömyys.

Kirsi Jaakkola

Yksityisnäyttelyt

2014Arabianrannan kirjasto (TML), Helsinki
2014S-ikkunagalleria Kaari, Helsinki
2012Vanhan Raatihuoneen Galleria, Turku
2012Galleria Espoonsilta, Espoo
2011Portait´S galleria, Seinä, Pori
2009Poriginal galleria, Pori
2009Kirjastogalleria, Eura
2009Seinäjoen taidehalli, Seinäjoki
2008Portait´S galleria, Pori
2004Seinäjoen taidehalli, Seinäjoki
2003Poriginal galleria, Pori
2003Aula-galleria, Pori
2003Seitseminen, Länsi-Aure
2003Naula-galleria, Kankaanpää
2002Villa Hakkari, Lempäälä
1999Porin taidemuseo, kahvio, Pori

Muu taiteellinen toiminta

SOFT-projekti naiseudesta ja kauneudesta. http://softartsoft.blogspot.fi/

Töitä myynnissä

Suoraan työhuoneelta sekä muutaman kerran vuodessa Porin Taidelainaamosta. http://taidelainaamo.porintaiteilijaseura.fi/

Teoksia kokoelmissa

Satakunnan sairaanhoitopiiri, Porin kaupunki (Porin taidemuseo), Kankaanpään kaupunginmuseo, Parkanon kaupunki, Porin Saskiat, Latvian taiteilijaseura, Europos Parkas -museo [Vilna, Liettua], Galleria Meno Parkas [Kaunas, Liettua], Viru-Nigulan kunta [Viro], yksityiskokoelmissa.

Jäsenyydet ja luottamustoimet

Taidemaalariliitto, Porin Taiteilijaseura ry, NYTE ry, SOFT-taiteilijaryhmä, Kankaanpään taiteilijaseura. Luottamustoimia lisäksi mm. SKjLn hallitus, Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön STS:n edustaja, Lastenkulttuurikeskusten verkoston viestintäryhmä, RaumArs-taiteilijavierasohjelman pj.

Linkit

http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/3298
http://kirsijaakkola.blogspot.fi